30 maj 2020
14:00

IFK Vaxholm

Referat: IF Brommapojkarna 3 - IFK Vaxholm

Kanske vår sämsta träningsvecka i år med tanke på skador, sjukdomar samt att träningen i onsdags var ofokuserad från flera killar. Detta ihop med att vi i många matcher i år släppt in 0-1 första kvarten gjorde att vi enades om att vara noggranna och disciplinerade första 15-20 min......och oj vilken start vi fick.

Redan i första minuten får vi utdelning. Ludde gör en fin brytning högt upp på offensiv planhalva och spelar bollen till Win som kommer före sin back och petar in 1-0 i bortre burgaveln. Två minuter senare dribblar Acke sig fram på vänsterkanten och in i straffområdet där han snett inåt bakåt hittar Lukas H som avslutar.......i ribban. Riktigt nära 2-0 där. Vi fortsätter pressa de högt och stundtals har de nästan svårt att komma ur eget straffområde. I 7:e minuten avslutar Sebbe men tyvärr mitt på målvakten. Minuten senare får vi hörna och Sebbe slår den fint in framför mål där David L dyker upp men nicken går över. I 9:e minuten får vi straff när domare har hittat en hands. Alex tar hand om den och placerar den behärskat in till målvaktens högra stolpe och 2-0 är ett faktum.
Vi slår inte alls av på takten.....Lukas H släpper bollen till en rättvänd Alex som spelar Ture på djupet och Ture sätter dit 3-0 i 10:e minuten. Detta är våra klart bästa första 10 minutrar sett till spel och utdelning i år. I 15:e minuten reducerar Vaxholm. En frispark som Yusuf ska ta i ”skopan” studsar på hans nyckelben och på returen sätter de dit 3-1. Men vi fortsätter att äga matchen. Ludde har ett skott intill målvaktens vänstra stolpe mitt i halvleken och i 24:e minuten är det dags igen. Sebbe kommer fint fram på vänsterkanten längs förlängd mållinje och hitter oerhört vacket Ture framför mål och Ture smäller dit 4-1 med vänsterfoten. Två minuter senare har Ludde ett bra vänsterskott men målvakten tippar bollen till hörna. Med fyra minuter kvar på halvleken lyfter Vaxholm in en frispark i vårat straffområde och rensningen från vår sida går in i mitten och de kan reducera till 4-2, vilket också är ställningen i paus.

I andra halvlek höjer sig Vaxholm och vi får inte till vårat fina passningsspel. Vaxholm har mycket mer boll än i första halvlek men utan att skapa de allra farligaste chanserna. I 12:e får vi hörna som David L nickar på mål och två minuter senare spelar Sebbe fram Adam men hans skott går högt över. I 20:e minuten får Acke gult kort (snack?) och måste gå av några sekunder. Vaxholm förlägger mer spel på vår planhalva medan vi mer riktar in oss på kontringar. I 27:e får vi återigen hörna. Denna gång kommer Ludde högst men nickar tyvärr över. I 30:e minuten kommer Vaxholms bästa chans till reducering. Slarvigt försvarsspel från vår sida gör att de kan komma till avslut men Yusuf gör en superräddning och Albin kan slå undan returen. Där vär det nära 4-3.....
Sista 10 minutrarna höger vi oss. Med fem kvar väggspelar Alex med Ludde innan bollen går till Sebbe men hans avslut går över. I matchens sista minut får vi återigen hörna och denna gång blir det Adam som avslutar....men återigen över.

Rättvis seger, där vi summerar en väldigt bra första halvlek men en svagare andra. Dock slutar vi aldrig att jobba hårt även om vi andra får ett mer utdraget lag......och vi hamnar lite längre ifrån våra motståndare. Sett till hela matchen får alla killar godkänt...med ett extra plus till Ture, Ludde och David L.